Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker van Denk Dilbeek op boeiende D-Dag

groepsfoto D-dag

Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle bruiste zaterdagochtend 14 oktober, precies één jaar voor de verkiezingen, van de ideeën over hoe we samen kunnen bouwen aan één Dilbeek om van te dromen. Denk Dilbeek ontving er heel wat geëngageerde Dilbekenaren om, als afsluiter van hun luisterronde met 10 wijkmomenten in heel de gemeente, de start te maken van de opmaak van het verkiezingsprogramma.  

Op deze D-Dag werd Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker en dus kandidaat-burgemeester voor Denk Dilbeek. Denk Dilbeek hoopt bij de gemeenteraadverkiezingen het verschil te kunnen maken en werk te kunnen maken van een warm bestuur uniek dichtbij.

De dag startte met een boeiende lezing van Fevzi Yildirim die, als Dilbekenaar met ervaring in het onderwijs en als CEO van een Belgische keten, zijn ervaringen en uitdagingen voor de toekomst met ons deelde. Hij sprak over hoe belangrijk het is om in onze superdiverse samenleving actief te werken aan betrokkenheid en verbinding met alle bevolkingsgroepen en daarbij te focussen op de jongeren.

Fevzi

Vervolgens gingen alle aanwezigen aan verschillende gesprekstafels aan de slag rond enkel inhoudelijke thema’s, geïnspireerd door wat onze inwoners als aandachtspunten naar voor brachten tijdens 10 wijkbabbels verspreid over de hele gemeente. Elke tafel bracht heel wat inspiratie waarmee Denk Dilbeek nu verder aan de slag gaat voor de opmaak van het verkiezingsprogramma.  De rode draad doorheen de gesprekken was duidelijk: Dilbekenaren snakken naar een bestuur dat wel respect heeft voor vrijwilligers en verenigingen, dat wel respect heeft voor wie minder sterk is en hulp nodig heeft en wel respect heeft voor wie niet past in het enge beeld dat sommigen hebben van een Dilbekenaar.

gesprekstafel

Na het inhoudelijke luik werd bekend gemaakt dat de algemene ledenvergadering Jef Vanderoost heeft aangeduid als lijsttrekker, en dus kandidaat burgemeester, voor Denk Dilbeek bij de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Jef (41) woont met z’n gezin in Schepdaal en werkt vandaag als kwaliteitsmanager in het grootste ziekenhuis van het land. Hij brengt, als voormalig schepen voor o.a. onderwijs, gebouwen en financiën in de gemeente, heel wat bestuurservaring rond de tafel en was van bij de start een van de drijvende krachten achter Denk Dilbeek.

 

Jef Vanderoost: “Denk Dilbeek wil opnieuw warmte brengen in het gemeentebestuur en dat uniek dichtbij alle Dilbekenaren. We willen ook een bestuur dat dichter bij de inwoners staat, waarbij dorpen, wijken en buurten een cruciale rol spelen en waarbij we willen inzetten op verbinding in die buurten maar ook over de buurten heen”.

Denk Dilbeek is volop aan de slag om een sterk team samen te stellen met een goeie mix van ervaren en heel veel nieuwe kandidaten. Jef: “Het is een eer om deze ploeg te mogen trekken, maar ik ben maar één puzzelstukje van ons verhaal. Ons team zal geen samenraapsel zijn van individuen, geen kartel met intern strijdende fracties maar één ploeg die alle verbindende krachten bundelt om samen te bouwen aan één Dilbeek om van te dromen”.

Jef Vanderoost lijsttrekker